Renovering i sovrummet

September 26, 2017 Händigt

Som ni läsare kanske vet så älskar jag att fixa i hemmet. Mitt senaste projekt har varit att renovera mitt sovrum. Efter att jag byggde mitt utekök under sommaren tyckte min sambo att om jag orkar snickra med saker utomhus kan jag lika gärna ta mig an vårt sovrum också. Jag fann det svårt att argumentera mot henne. Därför har jag nu spenderat mina senaste månaders fritid med att snickra och fixa i sovrummet.

Jag måste väl erkänna att det började bli dags att fixa lite nytt i vårt sovrum. Det var inte fult men lite väl trist kanske, vi spenderar ju också mycket tid där. Det fanns ganska mycket i rummet att göra om. Jag rev en liten vägg för att få rummet att kännas mer öppet, rev ner våra gamla garderober, tapetserade om och lade nytt golv med värmeslingor. Det har varit ett väldigt arbete och jag kan stolt säga att jag gjorde nästan alltid själv.

Köpa ny inredning eller bygga eget

Det är ofta mycket slöseri med pengar under renovationer och det är många saker som går att skapa och göra själv istället för att köpa nya saker. Jag gjorde det mesta själv men det var tre saker som jag i slutändan köpte.  Tapeter är ibland en onödig utgift och jag övervägde att måla väggarna själv. Det slutade med att vi bestämde oss för att köpa alla tapeter dock, det blev rent av snyggare. Jag byggde mina egna garderober men vi valde att designa och köpa skjutdörrar från Mirro istället för att skapa egna. Liknande till tapeten så blev det mycket snyggare och vi hade många valmöjligheter av olika skjutdörrar. Slutligen köpte jag golvet och värmeslingorna. Jag var manad att anta mig utmaningen men det är svårt att nå samma kvalité och design som experter när det kommer till tapeter, skjutdörrar och golv.

Jag har bestämt mig för att ta en välförtjänt paus nu men jag kommer antagligen ge mig an med kök eller badrum härnäst inom ett par månader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *