Bättre ljudmiljö på kontoret med textilplattor och absorbenter

February 28, 2022 Allmänt
textilplattor

Det finns många sätt att skapa en bättre ljudmiljö på arbetsplatsen. Textilplattor och ljudabsorbenter är bara några tips, men det finns mer än så du kan göra för att skapa en bra ljudmiljö.

Öppna planlösningar är på modet i kontorskonfigurationer. Experter pekar på den ökade nivån av samarbete och relationsbyggande som de uppmuntrar. Rent ekonomiskt skryter de också med minskade byggkostnader. Det finns dock en nackdel med all denna öppenhet. Det är bullrigt! Lyckligtvis finns det åtgärder du kan vidta för att hålla det ljudet till ett minimum, oavsett vilken kontorslayout du har.

Varför bry sig om att ljudisolera ett kontor?
När en miljö är för högljudd kan det ha en skadlig effekt på produktiviteten. Enligt en studie kan en bullrig kontorsmiljö hämma produktiviteten med upp till 66 %.

ljuddämpade kontorslokaler
Inte bara produktiviteten som kan bli lidande, utan din personal kan också känna av effekterna. För mycket buller kan minska medarbetarnas tillfredsställelse och skada deras hälsa. I Tyskland fann en studie att långvarig exponering för 65 decibel (motsvarande planlösning för ett klassrum eller öppet kontor) kan öka någons hjärtfrekvens till hjärtinfarktsnivåer.

Ljudisolering tar inte bort allt buller i en miljö, men det kan dämpa det till hälsosammare nivåer.

En annan, ofta förbisedd, anledning att ljudidämpa en kontorsplats har att göra med andras intryck. Om du har kunder eller arbetssökande på besök, bör personer som besöker ditt företag mötas med ett professionellt hum runt kontoret, inte en kakafoni.

Ljuddämpande material och metoder för kontor
Under åren har ljudisoleringslösningar utvecklats, och du har fler valmöjligheter än någonsin när det gäller att minska kontorsbuller. Här är några idéer att överväga:
Akustikpaneler:
Dessa absorberar ljud som en svamp i stora utrymmen. Akustikpaneler är bra för öppna kontorsytor där ljud kan studsa runt. De monteras enkelt på en vägg, precis som en tavla eller så kan de hängas upp i taket. De kan också göras för att se ut som konst och kan göras i valfri form, storlek eller designkonfiguration, så de anses ofta vara funktionell konst.
Ljudmaskering:
Denna metod lägger till ljud till omgivningen, vilket tjänar till att överrösta andra ljud runt dig. Det är en form av omgivande brus som levereras genom ett högtalarsystem. Bruset har samma frekvens som mänskligt tal, och du kan välja rosa brus, vitt brus och andra typer av frekvenser. Det är ungefär som kamouflage för ljud.
Textilplattor och stoppade möbler: Stora öppna ytor tenderar att studsa och förstora ljud. Stoppade föremål som möbler och textilplattor kan absorbera ljud och hålla ner ljudnivån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *