En udda jobbupplevelse

October 16, 2017 Allmänt

Att jag hade en udda jobbupplevelse är väl kanske lite underdrift. Jag tror inte att jag någonsin berättat vad jag jobbar med och det hade jag tänkt fortsätta med. Vad jag dock kan berätta är att jag jobbar i ett ganska stort business-to-business företag här i Stockholm. Vi säljer företagslösningar och är ganska stora inom vår bransch. Därför är det ganska vanligt för oss att besöka potentiella kunders kontor när vi förhandlar priser och kontrakt.

Första tecknet

Jag måste inleda det här med att alla vi träffade var otroligt trevliga. Det var en rolig dag och vi kommer nog skratta mycket om det under den kommande tiden på kontoret. Nu när jag ser tillbaka på besöket så var det första tecknet redan i lobbyn. Vi skulle träffa ett ganska litet företag relativt sett. De startade för ungefär ett halvår sedan och har i nuläget 20 anställda. Det har varit en snabb tillväxt och de verkade som ett bra företag. Trots storleken på företaget hade de tre receptionister i lobbyn. Under lite kallprat med receptionisterna medan vi väntade på den vi skulle träffa kom det fram att två av receptionisterna bara satt där tillfälligt under dagen för att arbeta. Det var udda men ingenting som vi frågade vidare om.

Annorlunda kontorsinredning

Efter ett par minuter anlände vår kontaktperson och vi blev ledda till mötesrummet. Vi tog varvet genom deras kontor och det var minst sagt annorlunda. Varenda anställd var bokstavligt talat utklädd i olika sagan om ringen kostymer. Utöver det var kontoret inrett på ett konstigt sätt (fick reda på efteråt att det var inrett som fylke) och i princip allting hade ett sagan om ringen tema. Till och med deras namnskyltar hade sagan om ringen tema. En av de anställda var “Grand Wizard of Employment”, medan annan namnskylt visade “Chieftain of the Strategists”.

När vi väl satte oss ner i mötet fick vi en liten förklaring att tydligen var grundarna av företaget stora film-entusiaster och det gällde av de ny-anställda likväl. Det är ganska förståeligt med tanke på vad deras företag gör men det var en stor förvåning ändå. Tydligen har de olika teman varje månad under fredagen. Denna månaden var det då sagan om ringen. Slutligen förklarade det också varför två extra personer satt i receptionen, jag kan tänka mig att det är lite distraherande om man har mycket att göra och behöver vara fullt fokuserad.

De var otroligt trevliga men det var ett av de konstigaste möten jag någonsin varit på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *