Namnskyltar – räddaren i nöden

October 1, 2018 Allmänt

Jag vill gärna ta tillfället i akt att berätta om en sak som hände mig häromdagen. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så jobbar jag i ett B2B-inriktat företag i Stockholm. Då jag gärna håller företaget anonymt så kan jag åtminstone avslöja att jag blev utskickad på ett tre dagars uppdrag i Köln tillsammans med två kollegor från helt andra avdelningar. Tänk att det skulle visa sig att namnskyltar kom att bli min räddning på resan. Här under tänkte jag förklara varför.

 

Det började redan vid incheckningen

 

Klara och Maja heter mina två kollegor som jag reste med. Jag hade givetvis stött på dem i olika samband förut och inte minst på företagsfesterna. Men då har de inte burit namnskyltar och någon närmre relation har vi inte haft. När Klara och Maja kom för att hämta upp mig på morgonen för att sedan köra oss vidare till flygplatsen så hälsade vi trots detta ganska formellt på varandra, bäst att helgradera sig tänkte jag. För stunden la jag deras namn på minnet, men jag tror att morgontröttheten och alla samtalsämnen om familj, trädgård och politik fick mig att glömma av deras namn ganska snabbt. När vi sedan skulle checka in på flygplatsen så frågade receptionisten mig efter namnet på alla tre resenärer. Hade det inte varit pinsamt att kläcka ur sig ”jag vet inte” under en sådan situation?

 

Räddningen i flera tillfällen

 

Det var först då jag insåg att vi faktiskt hade namnskyltar på oss, och jag kunde snabbt läsa ut både ”Maja” och ”Klara”. Snacka om räddning! Väl i Köln så uppenbarade sig mitt glömska jag igen och jag fick återigen dubbelkolla på deras namnskyltar. Pjuh!

Som grädden på moset fick vi dessutom komplimanger för våra namnskyltar och att de såg riktigt proffsiga ut. Därför kan jag verkligen rekommendera att man använder detta. Ett företag som är nämnvärt i detta sammanhang är Quickbutton badges AB. De har framställt alla namnskyltar för vårt företag sedan ett tag tillbaka och vi är riktigt nöjda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *