Utdragbart högskåp

April 25, 2018 Allmänt

Dags för köksrenovering

Så blev det dags att renovera köket. Jag har egentligen planerat att snygga till köket i flera år men jag har inte fått tid för att sätta igång. Nu i vår har jag några veckor ledigt och tänkte passa på att fixa här hemma. Luckor och skåp som jag har på ena väggen ska byta plats till motsatt sida av köket. En av de nya saker som jag ska ha, istället för skåp att förvara grytor och pannor i, är ett utdragbart hörnskåp. Det är väldigt smidigt att kunna dra ut hela skåpet. Då ser man vad man har i det och slipper dyka ner med halva kroppen så fort man ska ta fram en kastrull. Med ett högskåp som går att dra ut så slipper man både böja sig och få hjärnblödning när saker rasar ut ur skåpet. Dessutom ser det snyggt ut med ett högskåp.

Skåp från Pelly Components

Jag har hittat ett utdragbart högskåp som jag gillar från Pelly Components. Det finns olika varianter. Det finns skåp som går att vrida och sådana som går att dra ut helt eller delvis. Jag gillar mest dem som går att dra ut helt. Man behöver inte nödvändigtvis använda högskåpet till kastruller. Det går precis lika bra att ha det som skafferi. Med Pelly Components kan man köpa till olika slags inredningsdelar som korgar och galler till sina skåp. Då går det lätt att anpassa skåpen efter vad man ska förvara i dem. Så om jag ändrar mig och vill ha något annat i högskåpet istället för kastruller och pannor så kan man alltid fixa det i efterhand.

Vita eller svarta skåp?

Jag har fortfarande inte bestämt mig för om mitt kök ska få bli svart eller vitt. Jag gillar den lite kliniska känslan som man får av helt vita och moderna kök. Samtidigt är det väldigt stylish och futuristiskt med svarta högblanka kök. Jag gillar båda stilarna lika mycket så det lär bli svårt. Men på Pelly Components hittade jag lite inspirationsbilder och det hjälpte en hel del. Jag funderade först på att köra mörkgrått med ilsket röda detaljer i köket. Men sedan kom jag underfund med att jag gillar helt svart eller helt vitt bättre. Vi får se hur det blir. Nu är det i alla fall bestämt att det blir ett högskåp!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *