Skillnaden mellan ett kassasystem och kassaregister

July 2, 2017 Inköp
kassasystem

Har du startat eget och öppnat butik men vet inte vilken typ av kassasystem eller kassaregister du ska välja så kommer här en liten genomgång över skillnaderna som kanske kommer att kunna hjälpa dig i ditt val. Det finns stora skillnader mellan de flesta kassasystem och de flesta kassaregister, men det finns lika många varianter att välja mellan inom de olika kategorierna. Det första du ska välja är alltså om du behöver ett kassasystem eller ett kassaregister, men sedan har du mängder med val kvar att göra.

Ett kassaregister kan liknas med en kassaapparat och är på många sätt en klassisk maskin vid butiker och affärer. Det är en sådan kassamaskin som har många knappar på sig och som skriver ut kvitton direkt ur maskinen. Vissa kassaregister har möjlighet att ta emot kontanter och inte kortbetalning, andra kan ta emot både kontanter och kortbetalning och vissa tar bara emot kortbetalning. De som tar emot kontanter har ofta en större låda undertill som skjuts ut när man fyllt i betalning osv. Det finns mängder med varianter att välja på och har du inte behov av de mer komplicerade kassasystemen så finns det absolut kassaregister som passar dig och din verksamhet utmärkt.

Ett kassasystem är precis som nämnt ovan ett mer komplicerat, invecklat system med mängder av funktioner och möjligheter att förenkla arbetet. Det är inte så att alla är i behov av dessa funktioner, speciellt inte om du driver en lite verksamhet. Med ett kassasystem kommer du att kunna effektivisera arbetet enormt mycket eftersom det finns system som gör att tiden som läggs på denna typ av arbete kan läggas på annat. För dig som har en verksamhet inom restaurang eller större butiker med kanske fler än en kassa så kan det vara värt att ha ett kassasystem istället för ett kassaregister. Priset är naturligtvis mycket högre, men räkna på tiden ni sparar så får ni reda på om det är värt det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *