Bygga i New England-stil

February 7, 2017 Allmänt
new england hus

Är du sugen på att bygga ett New England hus så är du inte någon som går väldigt hårt mot strömmen. New England hus har blivit mer och mer populära senaste decennierna, och inte är det konstigt. Jag förstår mycket väl varför man vill bo i ett New England hus och det gör du förmodligen också. Det är inte bara otroligt vackra att se på utifrån utan även enkla att kombinera med inredningen inuti.

Utsidan

new england hus

Ett klassiskt New England hus

Ett New England hus kan beskrivas som en klassiker i modern stil. Den har ett känsla av marint eftersom stilen härstammar från den amerikanska östkusten. Det är inte vanliga hus på denna östkust som är byggda i den här stilen utan snarare mer luxuösa sådana vilket också genomsyrar de New England hus som byggs i Sverige. Det är absolut inte något krav att ha sitt nya New England hus vid havet. Snarare passar denna stil in i den resterande svenska naturen alldeles utmärkt. Det finns några specifika detaljer som verkligen ger New England husen sin själv. Ska du bygga ett hus i denna stil bör du ha i alla fall någon av dessa detaljer på plats. En liggande träpanelfasad är minst sagt vanligt, den klassiska klara och ljusa färgen på träet och en mer eller mindre grov konstruktion.

Insidan

Hur insidan ska se ut i ditt New England hus är naturligtvis helt personlig och upp till dig. Men det finns verkligen någonting som kallas för New England stil och som du kan följa till viss del för att få till en bra kombination med utsidan av huset. Randiga tyger i marinblått och vitt är klassiskt för New England stil. Ett enkelt sätt är att ha dessa tyger på kuddar eller på mattor. Tycker du att det blir alldeles för mycket marin känsla över det så fungerar naturliga färger också, så som ljusbrunt. Någonting du bara inte får glömma om du har mål att inreda i New England stil är de mörka träslagen. Kombinera ett soffbord i mörkt träslag med en randig kudde i vitt och blått så har du lyckats väl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *