En äkta carbonara

April 5, 2017 Allmänt

Italienska köket är helt klart en stor favorit hos mig. Det är fruktansvärt gott och samtidigt så enkelt att laga med få ingredienser. Jag tycker att kvaliteten på råvarorna blir extra viktiga när dem är få. När jag ska laga tomatsås så vill jag verkligen ha de bästa tomaterna, bra vin, färska kryddor osv som verkligen lyfter fram varandras smaker. Det gör sådan skillnad. En stor favorit i vårt kök är pasta carbonara och det är ju så smidigt att slänga ihop och hela familjen äter utan minsta protest.

Jag gör min carbonara på pancetta, grädde, äggula och svartpeppar. Det är inte alltid så vanligt att ha grädde i carbonara men jag föredrar en krämig variant än en mer ägg-ig som det gärna annars blir utan grädde. Jag vet även att många har lök i men det har inte jag, främst för att mina barn känner protesterar även om jag så river ner löken i maten så det inte blir bitar. Till detta brukar jag ha spaghetti från Barilla. Jag tycker att Barillas spaghetti slår alla andra märken på svenska marknaden. Det kanske är en inbillning. Hur gör ni er pasta carbonara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *