Hösten – En tid för musik

October 14, 2016 Allmänt

ho%cc%88st

Godmorgon!

Jag sitter här hemma och har precis serverat mig själv en kopp hett kaffe. Jag är hemma idag och vabbar då lillen har fått feber, så jag fick lite tid att äntligen skriva här igen. Det känns som att det var ett tag sedan nu.

Jag tycker tiden har gått så fruktansvärt fort. Det känns som att semestern precis tog slut. Hösten blir alltid fullpackad: man ska jobba, köra ungarna hit och dit och sen blir ju dagarna kortare också. Nu på kvällarna när vi har nattat barnen så har sambon och jag tagit egentid, det har blivit en hel del netflix. Har ni sett andra säsongen av Narcos? Jag tyckte den var sådär, lite bättre sista avsnitten men inte lika bra som första säsongen. Igår kväll tittade vi på Amanda Knox, vilken vattendelare alltså! Jag tror definitivt att hon är skyldig medan min sambo tror tvärt om.

Hur som helst, vissa kvällar har jag bara velat ha lite egentid för mig själv. Då har jag gått ner i källaren och spelat lite gitarr. Det känns som att hösten är en musikalisk årstid. Det är liksom lockande att sitta och spela i sin ensamhet när det är lite mörkt och ruggigt utomhus. Vad gör ni när ni behöver egentid? Idag är jag supersugen på att spela lite Bob Dylan. Han blev ju utropad nobelpristagare igår. Vilken skräll! Jag hade inte ens koll på att man kunde ta emot litteraturpriset för musik man skrivit. Riktigt häftigt i alla fall och väll värt. Det känns som att musik berör fler människor än litteratur. Men vad vet jag, jag är ju lite nördig också.

Nä, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen ska jag vika tvätt. Dagens gärning! Ha en trevlig helg nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *