Dagsresa till Nybygget

April 14, 2015 Allmänt
Nybygget.se

Idag tog jag med mig frugan och åkte ut till Arlandastad, det var en bit för oss att åka, men det var det helt klart värt det. Vi har under året diskuterat om vi skulle ta och flytta, lägenheten börjar bli lite trång för oss, det känns som att det kapitlet i våra liv börjar gå emot sitt slut.

Vi har kollat mycket hos mäklarfirmor och på försäljningssidor på webben, men vi känner inte att vi hittar något hus som doftar oss. Det är helt enkelt inte vår stil. Vi vill ha vårt eget drömboende, inte något som någon annan haft innan. Det ska vara våran stil och den dagen vi inte längre bor där så ska det finnas spår av oss. Storhetsvansinne? Ja lite, men ni vet ju hur jag är.

Frugan och jag bestämde till slut att vi bygger ett eget hus, vi har ju liksom ekonomin till det. Och där trodde jag att planeringen var klar. Men inte. Nu har jakten på rätt arkitektbyggda hus. Vi har kollat på de flesta hustillverkarnas hemsidor, men det är svårt att bedöma på bara bilder.

Thobba på jobbet tipsade dock om Nybygget i Arlandastad, utanför Stockholm, och att det var ett kanonställe eftersom de samlar visningshus från mängder av hustillverkare på ett och samma ställe. Så man kan i lugn och ro gå runt bland husen och inspektera dom på nära håll.

Sagt och gjort, vi åkte dit. Vi spenderade hela lördagen bland alla fantastiska hus och miljöer.  Och jag tror det gav utdelning, eftersom vi har hittat en husmodell som vi gillar. Vilken det är tänker jag faktiskt hålla hemligt ett tag till. Vi vill ju inte att någon (Pelle och Jöppe på jobbet…..) härmar oss och bygger samma hus! Nu gäller det bara att hitta en passande tomt!

På återseende
Björn

Nybygget.se

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *