Naturliga mattor

December 3, 2019 Allmänt

Mattor i naturliga material är hetare än någonsin. Det spelar ingen roll om de är handknutna eller handvävda, människor vill ha naturliga material i allt större utsträckning i sina hem.

Många människor drar allt mer gentemot att inreda sina hem med inredning som inspirerats av naturen. Jordnära toner och ljusa miljöer med mycket inslag av trä och växter. Att då inreda rummet med en matta i syntetiskt material med färger som härstammar från kemiska färger kan kännas helt fel.

Det finns många fina olika varianter av mattor i naturliga material. Ofta i ljusa färger eller i brunt, så kan dessa naturliga mattor med deras fylliga texturer och autentiska material från ekologiska råvaror vara det bästa valet.

Vad finns det för naturliga material att välja på när man väljer matta?

Ett populärt val är bomullsmattan. Det är ett vanligt på grund av dess egenskaper av att vara slitstarka och resistanta mot spill och vätskor. Dessutom är bomullsmattan väldigt bra på att dämpa ljud. Bomullsmattornas fina egenskaper är oftast även återspeglade i deras pris. Ofta är en syntetisk variant av matta billigare.

En annan typ av matta i naturligt material är jutemattan. Materialet härstammar från Asien och används annars ofta i tillverkningen av rep. Jutemattan är ett av de mjukaste materialen på matta som finns. Oftast ligger denna typ av matta på en billigare prisnivå.

Ett tredje alternativ till matta av naturliga sort är sisalmattan. Ett mjukt men i grunden slitstarkt material. Det är en relativt enkel process att färga en sisalmatta, vilket gör att den med fördel kan användas på golvet. Dock är denna typ av matta en större halkrisk, vilket gör den till ett sämre alternativ av matta att ha i trappan.

Så där har ni en enklare guide för naturliga mattor. Hoppas att ni hittar just er favorit i framtiden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *