När solen skiner

June 7, 2017 Inköp

Det finns många anledningar till att skaffa ordentliga och fungerande solskydd. Själv har jag länge velat och haft mig kring vad för sorts solskydd jag ska köpa till mitt boende i Stockholm. Det finns många olika varianter och när man väl köper någonting som man ska ha under många år och som man kommer att använda mycket så vill man ju att det ska vara rätt typ. Det värsta som kan hända är ju att man behöver köpa nytt alldeles för tidigt.

Solskydd för rätt ändamål

Men jag valde i alla fall mellan lamellgardiner eller rullgardiner. Det ena är inte bättre än det andra, det beror helt på vad för behov du har. Solskydd är inte enbart till för att skydda mot solen så mycket som möjligt. Att skydda mot solen är dess huvudsakliga uppgift, men hur mycket och på vilket sätt skiftar. I mitt sovrum i mitt boende Stockholm vill jag ha totalt mörker, därför köpte jag rullgardiner som solskydd här. Rullgardiner är sådana klassiska solskydd som ligger i en rulle över fönstret och som man drar ned tills den täcker hela fönstret. Rummet kan göras helt mörkt, vilket jag gärna vill att det ska vara när jag sover.

 

Men behovet av solskydd är inte alls likadant i vardagsrummet. Där vill jag inte att solen ska försvinna helt, utan bara delvis. Därför blev lamellgardiner jag investerade till fönstren där. Lamellgardiner är, i alla fall enligt mig, mycket mer eleganta och stilrena än rullgardiner. De är lodräta lameller som man drar vågrätt från ena sidan av fönstret till den andra. De går att vinkla så att ljusinsläppet blir olika beroende på hur man vill ha det. Detta passar alldeles utmärkt för ett vardagsrum som aldrig vill ha totalt mörker men inte heller total ljusinsläpp. Att de är snygga är ett stort plus, speciellt om man vill ha dem i vardagsrummet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *