Så väljer du rätt slang

May 15, 2017 Händigt

Slangar används överallt i vår vardag, men den slang som du behöver till din trädgård är inte exempelvis en sugslang utan förmodligen en mer traditionell vattenslang. Men det sagt finns det inte absolut möjlighet att du är i behov av en sugslang, men då har du antagligen något slags projekt på gång på hemmaplan. Annars är det främst vissa arbeten som använder sig av detta. Ett exempel är slamsugning där en fungerande sugslang är ett absolut krav.

Rätt vattenslang

För dig som ska köpa en vanlig vattenslang att ha vid din villa så finns det tre saker du behöver tänka över. Det handlar om längd, vattentryck och vattentemperatur. Det finns ingen mening med att ha en vattenslang till trädgården som är för kort. Du ska kunna använda den på de ställen du vill utan att behöva flytta runt den. Därför är det viktigt att du hittar en längd som passar dig. Köp hellre en för lång än en för kort slang. Att din slang ska klara av ett visst vattentryck är givet. De flesta vattenslangar klarar av tillräckligt högt tryck för vad som oftast behövs till privat användning på tomten, men ska du använda den till något speciellt som kan behöva högre tryck behöver du se över detta.

Det samma gäller tempretaruren på vattnet. Vill du kunna ha hett vatten så finns det slangar som blir underkända. Köper du en alldeles för billigt vattenslang av dålig kvalitet så finns också risken att den går sönder på vintern när utomhustemperaturen faller runt nollan eller till minusgrader. Vattnet i slangen kan då frysa och göra så att gummit spricker. Bor du på ett ställe med stor sannolikhet för låga temperaturer så är detta extra viktigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *