Produktfotografering

March 10, 2015 Allmänt

Behöver du hjälp med professionell produktfotografering? Då är det hög tid att testa en ny variant som på senare tid blivit mer och mer populär. Genom användning av exempelvis 3D modellering och 3D visualisering skapas fantastiska bilder som många gånger slår vanlig produktfotografering med hästlängder. Om du inte vet vad detta är kommer här en enkel och kortfattad förklaring.

Tekniken går framåt och nu dras produktfotografering med i den snabba utvecklingen. Tänk dig att någon tar kort på dina produkter innan de finns till. Låter det omöjligt? Ja, i praktiken är det givetvis det. Eftersom det inte är ett fotografi som görs på så fungerar det inte, men genom 3D modellering och 3D visualisering så skapas bilder på det som önskas digitalt på en dator. Bilderna blir otroligt verklighetstroliga. Produktfotografering på en annan nivå alltså, utan fotografering.

Det finns en stor fördel med detta. Om ni som företag har klart för er vad för slags produkt ni vill tillverka men inte har satt igång med produktionen ännu så kan ni ändå få fram bilder på den kommande produkten. Genom att beskriva produkten för en professionell inom ämnet kan han skapa bilden digitalt. I och med att produkten inte behöver finnas fysiskt kan en bild av den finnas mycket snabbare än om klassisk produktfotografering skulle användas. Processen skjuts alltså fram vilket fler och fler företag ser som en stor fördel.

En annan detalj som gör att mängder av företag föredrar denna typ av produktfotografering framför den klassiska är att de som skapar bilderna också kan skapa den omgivning som önskas. Detta betyder att om en produkt behöver sättas i rätt sammanhang för att faktiskt förstås på rätt sätt fungerar det alldeles utmärkt. Då finns inte produkten på en vit duk, där den aldrig kommer att befinna sig hos kunderna, utan på den plats den senare kommer att befinna sig mestadels. Produktfotografering i sitt esse med andra ord. Vill du ha hjälp, så hör av dig!

konferensrum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *