Få tillbaka på skatten till midsommar

June 2, 2014 Allmänt

Det är juni och för många av oss lyckligt lottade arbetare innebär den månaden att det är då vi får tillbaka pengar från Skatteverket, som vi har betalat under tidigare år. Jag ska i år få tillbaka en relativt stor summa pengar och för första gången ser det ut som att jag kommer få dem till midsommar. Tidigare har jag nämligen alltid promenerat med min deklarationsblankett till Skattekontoret här i Stockholm, men i år deklarerade jag digitalt. Jag är lite av en traditionalist annars, men finns det en möjlighet att få pengarna tidigare tar jag givetvis den.

För tidigare har jag fått pengarna i augusti, men nu ser det alltså ut som att pengarna kommer till midsommar och det är givetvis ett härligt tillskott så här veckorna innan semestern startar. Inte för att jag har några större semesterplaner det här året, det ser mest ut som att vi håller oss hemma runt Stockholm, men extra pengar säger man ju aldrig nej till.

Pratade med en kompis som jobbar med deklarationer i Stockholm och som sa att det har verkligen märks att folk har insett nyttan i att deklarera på nätet eller i appen. Det är väl precis som för mig intresset att få tillbaka pengarna redan i juni som gör att det har ökat, men det är ju också otroligt smidigt. För en sån som mig, som inte har några avancerade skatter att ta hänsyn till, så handlar det mest om att godkänna och det gör man ju lättare med ett knapptryck än att skriva under. Min kompis sa att redovisningsbyrån knappt har något att göra med privata deklarationer längre, och där slipper de ett stort och tidskrävande arbete!

Hur som helst, ser fram emot att det rasslar in några kronor på kontot om ett par veckor och då ska jag njuta både av sommaren i Stockholm och av smidigheten i att deklarera på nätet!

/BjörnBjörn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *