Björns tankar om kontorsmöbler

November 25, 2014 Allmänt, Inköp

37056_4781

Har varit lite väl lättsamma inlägg här på senaste tiden. Nu tänkte jag att jag ska ge er min helhetssyn på kontorsmöbler.

Att man sitter bekvämt och ergonomiskt på kontoret är mycket viktigt. Därför är det viktigt att du har rätt kontorsmöbler och kanske främst en kontorsstol som passar just dig. Om du sitter på din kontorsstol 40 timmar i veckan kommer din rygg att ta skada om stolen inte är ergonomisk.

Först och främst är det viktigt att du har rätt höjd på din kontorsstol. Dina fötter ska nå ned till marken och ligga platt där. Det ska inte vara svårt att nå ned och inte heller ska det vara för enkelt. Dina knäns vinkel ska vara 90 grader. Om du inte har en egen kontorsstol och ni är flera som delar är det alltså viktigt att kontorsstolen går att justera så att den passar er alla. Sedan är det så klart minst lika viktigt att konferensstolar och alla andra möbler på kontoret är ergonomiska och passar dig bra. Konferensstolar och andra kontorsmöbler går att köpa hos DPJ.

Det är också viktigt att du kan använda en så kalla tilt-funktion på din kontorsstol. På det sättet kan du göra ställningen du sitter på mer optimal och ändra den under dagens gång.

En bra kontorsstol ska man kunna justera sittdjupet och rygghöjden på. Alla är vi olika formade, därför ska stolen också vara olika för olika personer. Om du inte kan justera dessa delar av stolen riskerar du att få ont i svanken och ländryggen. Utan avlastning på de delarna ökar chansen för skada. Även armarna ska ha ett korrekt stöd som fungerar för den unike användaren. Om armarna inte får ligga på rätt plats så kan skador på nacke och axlar.

Som du märker är det mer än en skön dyna som krävs för att dina kontorsmöbler ska vara bra för dig. Ergonomi är ett viktigt ämne. Det viktigaste är att man varierar sig. Testa att stå upp någon timme då och då, det gör susen för kroppen. Att sitta ned för länge är egentligen aldrig bra.

/BjörnBjörn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *