Tvungen att tag i min båts insida

June 24, 2014 Händigt

Då var midsommar över för den här gången. Ett ganska lugnt firande det här året, blev bara någon traditionsenlig snaps till sillen. Detta eftersom jag spenderade större delen av fredagen i båten på sjön och då gäller det att respektera promillegränsen som numera finns för onykterhet på sjön.

Det blev en härlig midsommarafton även om vädret var lite för kallt. Kunde gått ha varit några grader mer på termometern, men bara man hade klätt på sig så var det inga större problem. Trevligt sällskap också gjorde att värmen hölls uppe fram till sent på natten.

Men jag upptäckte ett problem med min båt under helgen och det hade med skrovet att göra. Det var en sådan där grej som man först inte märkte men när man väl hade sett det så gick det inte längre att missa och jag var tvungen att göra något åt det. Skroven hade helt enkelt blivit så pass sliten nu att den började ruttna och det var över hela båten så det fanns inte mycket att tveka på, det var bara till att börja hitta en ny skrovbeklädnad och byta ut den.

Det är inte första gången i livet som jag byter detta, har gjort det även på båten som jag tidigare ägde så har lite vana från processen. Det lättaste är att köpa en med dubbelhäftande tejp, det tycker i alla fall jag. Den klassiska varianten är lim men eftersom det finns samma kvalitet av båda typerna och jag märker ingen skillnad, så det är det bara till att köra med den dubbelhäftande.

Så nu blir det till att byta skrovbeklädnad till helgen så att båten är redo för dagarna till sjöss under semestern i juli. Det ser jag fram emot!

/BjörnBjörn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *